Sobanudlar med marinerad kalkon och misobuljong

4

Du behöver

  • 400 gram Kokta sobanudlar
  • 400 gram Kalkonbröst
  • 8 dl Kycklingbuljong (buljongtärning går bra)
  • 1 dl Misopasta
  • 12 st Gröna sparrisar
  • Marinaden
  • 6 msk Sakura soya
  • 4 msk risvinäger
  • 2 msk Lika delar lime, citron och apelsin juice
  • 2 msk svampbuljong
  • 3 klyftor vitlök
  • 4 cm ingefära

Gör så här

  1. Skala sparrisen om det behövs och koka den lätt i saltat vatten.
  2. Koka upp kycklingbuljongen tillsammans med misopastan.
  3. Skär kalkonen i rektangulära bitar ca 3x3 cm tjocka. Stek hastigt runt om i en het stekpanna och stek den klar i ugnen på ca 120°c. Låt köttet svalna. Skala och mixa sedan ingefäran och vitlöken till en puré och blanda med resten av ingredienserna till marinaden. Lägg köttet tillsammans med marinaden i en plastpåse och förslut den väl. Låt biffen ligga i kylen i 12 timmar och vänd på plastpåsen med jämna mellanrum. Använd en vass, lång kniv när du ska skära köttet. Skivorna ska vara 3 mm tjocka. Lägg dom nykokta nudlarna i en stor djup skål, slå på den varma misobuljongen, lägg kalkonskivorna ovanpå nudlarna och garnera med sparrisen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept