Soba nudlar med Shi-takebuljong och tempura friterade King oyster

4

Du behöver

  • 450 gram Kokta soba nudlar
  • 1 lit Kyckling buljong ( riktig el tärning)
  • 150 gram Shi-take svamp
  • 250 gram King oyster svamp (alt ostronskivling)
  • 2 dl Tempuramjöl
  • 2 lit Frityr olja

Gör så här

  1. Koka buljongen med shi-take svampen i ca 20 min så att den får en mustig smak. Smaka av med salt o peppar. Blanda tempuramjöl och vatten enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skär King oystersvampen i 5mm tjocka skivor och doppa i frityrsmeten och fritera.
  3. Vär dom kokta nudlarna i kokande vatten och sila av. Lägg nudlarna i en skål och slå på shi-takebuljongen så att det precis täcker nudlarna och lägg den nyfriterade svampen ovanpå.
  4. Garnera gärna med örter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept