Sashimi med shisoblad

4

Du behöver

  • 200 g laxfilé
  • 200 g tonfiskfilé
  • 200 g tai (djuphavs aborre)
  • 1 citron
  • 200 g rättika
  • 1 gurka
  • 2 msk wasabi
  • 4 shisoblad eller 1 msk shisopulver
  • 2 msk shisokrasse

Gör så här

  1. Skiva gurkan tunt och slå på lite salt och låt den stå i ca 30 min.
  2. Strimla rättikan tunt. Skär lax, tonfisk och tai i en centimeters tjocka skivor och lägg upp skivorna på tallrikar. Garnera med rättikan. wasabi och gurkan. Dela citronen och skär sedan tunna skivor som ställes upp på tallriken tillsammans med shisokrassen.Sashimi ätes med fördel tillsammans nykokt japanskt ris och en liten doppskål med japansk soja.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept