Ramen tori udon

4

Du behöver

  • 4 kycklingbröst med skinn
  • 500 g udon nudlar
  • 12 gröna sparrisar
  • 12 morötter i stavform
  • 20 shiitakesvampar eller ostronskivling
  • sesamolja
  • buljong
  • 0,5 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0,5 morot
  • 1 liter vatten
  • 0,5 svampbuljongtärning
  • 0,5 hönsbuljongtärning
  • 1 dl sake
  • 0,5 dl misopasta

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienserna till buljongen och koka i ca 5 minuter, sila av. Stek kycklingbrösten på medelvärme så att skinnet blir knaprigt.
  2. Stek svampen och värm upp sparrisen och morötterna tillsammans med svampen. Värm upp nudlarna i buljongen. Lägg nudlarna i en stor rund skål garnera med sparris, morötter och shi-takesvamp och skär upp kycklingbröstet och fördela detta över nudlarna.
  3. Slå den varma buljongen över så att bara nudlarna täcks, kycklingen och grönsakerna ska synas tydligt ovanpå nudlarna.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept