Ramen shake tempura

Du behöver

  • 400 g lax
  • 500 g soba nudlar
  • 0,5 tsk sesamolja
  • 2 krm chiliolja
  • 100 g pak soi eller 75 g spenat
  • 2 dl tempuramjöl
  • 2 liter olja
  • buljong
  • 8 dl vatten
  • 2 dl sake
  • 0,5 svampbuljongtärning
  • 0,5 hönsbuljongtärning
  • 0,25 purjolök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • 1 dl soja
  • 2 msk mirin

Gör så här

  1. Koka upp alla ingredienser till buljongen och låt dra i ca 10 minuter och sila av. Stycka laxen i tre centimeters stora kuber. Blanda tempura mjölet enligt anvisningarna på paketet. Vänd laxkuberna i tempura smeten och fritera i oljan tills dom är frasiga men de ska inta få färg och det ska fortfarande finnas en liten ?rå kärna? i laxen Värm upp nudlarna i buljongen och fördela ut nudlarna i stora skålar och slå på buljongen. Garnera med laxen och pak soi. Droppa över lite sesam och chiliolja.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept