Ostronskivling nigiri

Du behöver

  • 2 stora ostronskivlingar
  • 40 gram sushiris
  • 1 knivsudd wasabi
  • 0,5 krm finhackad rödlök

Gör så här

  1. En skål med Vatten att fukta fingrarna i.
  2. Bryn ostronskivlingen i lite sesamolja så att den får en gyllenbrun färg. Låt svalna.
  3. Krama 20 gram av riset lätt i ena handen till en oval form. Lägg den ena svampen i mitten av den andra handflatan. Smaksätt svampen med en liten sträng wasabi (efter smak).
  4. Lägg riset över svampen och vänd nigiribollen. Forma med fingrarna till en fin form med så kallad delfinrygg.
  5. Gör om proceduren en gång till så att du får två likadana nigiri.
  6. Smaksätt den ena nigirin med lök ovanpå svampen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept