Oshi med matjessill

Du behöver

  • 170 gram sushiris
  • 4 matjessillfileér
  • 0,5 dl hackad gräslök
  • 1 msk gräddfil
  • En träform att pressa i

Gör så här

  1. Träformen finns att köpa i välsorterade asiatiska affärer. Receptet är baserat på att du använder en träform där du börjar med riset och lägger fisken ovanpå. det finns träformar där det omvända gäller.
  2. Börja med att blötlägga träformen i cirka 30 minuter innan den ska användas. Det gör att riset inte klibbar för mycket.
  3. Blanda gräslöken med riset.
  4. Fördela riset i träformen. Lägg sedan en sträng wasabi rakt över riset, från kortända till kortända.
  5. Lägg fiskskivorna ovanpå riset. Pressa ner locket ganska hårt. Då håller allt ihop bättre och det blir lättare att skära fina bitar.
  6. Lyft ut oshi-zushi. Skär upp i önskat antal ätvänliga munsbitar, till exempel som kuber eller avlånga bitar.
  7. Plasta in hela trälådan – för att förhindra att riset torkar – om oshi-zushi inte ska serveras direkt.
  8. Skär alltid upp sushibitarna precis före
  9. Servering.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept