Okonomiyaki med fisk och skaldjur

4

Du behöver

  • 200 g torsk
  • 8 tigerräkor eller stora räkor
  • 150 g bläckfisk
  • Grönsaker till plätten
  • 350 g vitkål
  • 5 shiitakesvampar
  • 5 champinjoner
  • 1 tomat
  • 0,5 purjolök
  • 0,5 gul lök
  • 1 msk riven ingefära
  • Smeten
  • 4 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 ägg
  • 1 tsk senapspulver
  • 1,5 msk ljust lättöl
  • 3 msk sake
  • Okonomi-yaki sås
  • 2 msk tomat puré
  • 2 msk ketchup
  • 5,5 msk worcestersås
  • 1 tsk ingefära, riven
  • 0,5 tsk senapspulver

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till okonomiyakisåsen i en bunke. Häll upp mjölet i en skål och rör i äggen, tillsätt ölen och oljan. När smeten är fri från mjölklumpar fortsätt med bakpulver, vitpeppar, salt, ingefära och senapspulver. Strimla vitkålen fint och vänd ner tillsammans med dom övriga ingredienserna till plätten i smeten. Stek fyra lite större plättar på medelhög värme och låt dem sedan stå i ugnen på 75°C tills servering. Lägg upp plättarna på tallrikarna och pensla plättarna med såsen. Garnera med dom nyhalstrade fisk och skaldjurs bitarna ovanpå plättarna.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept