Norimaki med Saffransmarinerad Gädda

Du behöver

  • 170 gram Sushiris
  • 1 st Noriblad
  • 2 krm Wasabi
  • 35 gram Gädda i stavform
  • 30 gram Gurka i stavform
  • 30 gram Kokt morot i stavform
  • 10 st Gräslöksstrån
  • 1 knivsudd Saffran
  • 0,5 dl Saké
  • 0,5 msk Finhackad schalottenlök
  • 1 msk matolja
  • 0,5 tsk Sesamolja
  • salt och vitpeppar

Gör så här

  1. Svetta schalottenlöken i en kastrull och häll över saffran och saké koka ner vätskan till hälften. Låt det svalna och tillsätt båda oljorna och smaka av med salt och peppar. Låt gäddan marinera i minst 2 timmar gärna över natten. Lägg noribladet på bambumattan med den blanka sidan ner, ränderna i noribladet skall ligga längsmed snörningen i bambumattan.
  2. Fördela ut riset med fingertopparna (som ska vara lätt fuktade) ända ut i kanterna, spara en kant på 3 cm längst ut på noribladet för att kunna fästa rullen. Dra en rand wasabi med hjälp av fingret tvärs över riset och lägg stavarna med gädda, morot och gurka längs med wasabiranden. Garnera med gräslöken så att det sticker ut på sidorna. Rulla nu ihop rullen med hjälp av bambumattan fram till riskanten, fukta med lite vatten på den del av noribladet som inte har ris. Rulla vidare mattan och fäst rullen. Pressa nu lagom mycket över hela rullen med hjälp av mattan så att du får den form du vill ha på rullen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept