Norimaki med Anklever

Du behöver

  • 170 gram Sushiris
  • 1 st Noriblad
  • 40 gram Anklever, nystekt sen skuren i stavar
  • 2 krm Wasabi
  • 30 gram Svamp, stekt (kantareller och shi-takesvamp)
  • 2 st shisoblad
  • 0,5 dl Sweet lime pickels
  • 1 dl Kessela

Gör så här

  1. Lägg noribladet på bambumattan med den blanka sidan ner, ränderna i noribladet skall ligga längsmed snörningen i bambumattan.
  2. Fördela ut riset med fingertopparna ( som ska vara lätt fuktade ) ända ut i kanterna, spara en rand på 3 cm längst upp på noribladet, så att det går att fästa ihop rullen.
  3. Dra en rand wasabi med hjälp av fingret tvärs över riset och lägg shisobladen, anklevern, och svampen längs med wasabiranden. Rulla nu ihop rullen med hjälp av bambumattan till riskanten, fukta lätt med vatten den del av noribladet som det inte finns ris på. Rulla vidare och fäst rullen. Pressa nu lagom mycket över hela rullen med hjälp av mattan så att rullen får den form som du vill ha. Blanda ihop lime pickels och kessela och sila igenom en sil för att få bort dom stora lime bitarna. Serveras vid sidan av.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept