Miso sashimi

4

Du behöver

  • 280 g makrill
  • 280 g djuphavsabborré
  • 0,25 isbergssallad
  • 1 morot
  • 1 cm rättika
  • Citrus marinad
  • 0,5 dl soja
  • 0,5 dl mirin
  • 0,5 dl lika delar av citron, apelsin och lime
  • Misodressing
  • 1 dl misopasta
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk risvinäger
  • 2 tsk mirin
  • 1 msk Salladslök, fint strimlad
  • Energidressing
  • 1 msk risvinäger
  • 2 msk mirin
  • 2 msk soja
  • 1 tsk salt
  • 10 droppar chiliolja
  • 0,5 tsk citronzest
  • 2 tsk citronsaft
  • 1 msk svarta och vita sesamfrön

Gör så här

  1. Skär isbergssalladen, moroten och rättikan så tunt som möjligt.
  2. Blanda ihop ingredienserna till citrusmarinaden.
  3. Blanda ihop ingredienserna till misodressingen.
  4. Blanda ihop ingredienserna till energidressingen.
  5. Skär upp fisken i tunna skivor, lägg ut på tallrikarna. Slå på ett tunt lager utav marinaden över fisken, klicka en sträng över filéerna med misodressing. Blanda den strimlade salladen med energi dressingen och lägg på tallrikarna bredvid fiskfiléerna.
  6. Servera med en skål nykokt eller stektris.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept