Kyckling på friterad Lotusrot med söt Miso dressing och treårig vitlök

4

Du behöver

Recept till ca 4 mellanrätter:

  • 2 st Kyckling filéer med skinn
  • 1 st Lotusrot
  • 2 st 3 årig marinerad vitlök
  • 1 liter Olja att fritera i

Ingredienser till Miso dressingen:

  • 100 g Misopasta
  • 4 st Shisoblad
  • 2 msk Mirin
  • 2 msk Sake
  • 4 msk Socker
  • 1 msk Chili olja
  • 1 msk Rapsolja
  • 2 tsk Shishimi (japansk chiliblandning)

Alt 1:

  • Den snabba varianten
  • 10 st Vitlöksklyftor
  • 4 msk Japansk ljus Soja, glutenfri
  • 1 msk Mirin

Alt 2:

  • Den riktiga och långa varianten
  • 1 dl Japansk ljus Soja, glutenfri
  • 1 dl Mirin
  • 15 st Vitlöksklyftor

Gör så här

  1. Alt 1:
  2. Den snabba varianten
  3. Dela vitlöksklyftorna flera gånger på längden, så att du får cirka 4-5 delar per vitlöksklyfta. Koka vitlöken mjuk i vatten. Låt svalna och lägg ner i en tättslutande burk tillsammans med soja och mirin. Låt dra i kylen minst ett dygn eller upp till en vecka. Kan även stå i marinaden under flera månader:
  4. Alt 2:
  5. Den riktiga och långa varianten
  6. Skala vitlöken med skyddshandskar och lägg ner i en tättslutande burk tillsammans med soja och mirin. Det är viktigt att vätskan täcker vitlöken. Ställ mörkt och svalt i tre år.
  7. Gör sedan så här:
  8. Blanda mirin och sake i en liten kastrull och koka upp, sänk värmen och tillsätt sockret, rör tills sockret helt löst sig. Blanda i misopastan och vispa tills det blir slätt, tillsätt oljan och shishimin. När misodressingen har svalnat blanda ner de strimlade shisobladen.
  9. Skiva lotusroten i tunna skivor och fritera dem gyllenbruna.
  10. Stek kycklingbrösten tillsammans med vitlöken och skär upp kycklingen i skivor.
  11. Servering:
  12. Lägg dom friterade lotusskivorna på ett vackert fat, lägg en till två skivor kyckling på lotus skivorna och slå på lite av miso dressingen och garnera med den stekta vitlöken.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept