Kryddlaxsashimi

3

Du behöver

  • 300 gram laxfile
  • 1 msk farinsocker
  • 0,5 msk paprikapulver
  • 0,5 msk chilipulver
  • 0,5 msk salt
  • 1 krm Colemans senapspulver
  • 1 krm mald spiskummin
  • rivet skal av 1 st. lime
  • rivet skal av 1 st citron

Gör så här

  1. Servering:
  2. Ett stort fyrkantigt fat och tre doppskålar som rymmer ca ½ dl i volym.
  3. Gör så här:
  4. Blanda kryddblandningen till laxen. Vänd runt laxen i kryddorna och lägg den i en liten ugnsfast form. Låt laxen gå i ugnen på 275 grader i 1 ½ minut, ställ in laxen direkt i frysen med form och allt för att den ska svalna av snabbt. Plasta in laxen när den har kallnat och låt den ligga kvar i frysen. Tänk på att ta fram laxen ur frysen i god tid så att den hinner tina, låt den ha en liten fryst kärna kvar det gör det lättare när den ska skivas. Skiva laxen i en ½ cm tjocka skivor. Lägg upp på tallrikar.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept