Hoso Ura-Maki med marinerad Svärdfisk

Du behöver

Till en rulle:

  • 50 g Färdigkokt sushiris
  • 1 msk Gräslök finhackad
  • 30 g Gurka, i stavform
  • 1 krm Wasabi, färdigblandad
  • 60 g Svärdfisk
  • 1 st Bambu matta
  • 0,5 ark Noriblad
  • plastfilm
  • En handbrännare, tex. sån man använder till crème brûlee

Till marinaden:

  • 0,75 tsk Sesamolja
  • 2 msk Risvinäger
  • 0,5 msk Socker
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 st Citron, saften och rivet skal
  • 5 msk Soja, glutenfri, ljus japansk

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till marinaden.
  2. Skär svärd fisken i ca 2 mm tjocka skivor och slå på marinaden låt ligga ca 30 minuter. Fördela ut riset på noribladet ända ut i kanterna. Strö över gräslöken.
  3. Med hjälp av plastfilm som man lägger över riset så vänder man på detta så att plastfilmen ligger ner mot bambumattan. Gör en sträng av wasabin och lägg gurkan ovanpå. Rulla ihop med hjälp av bambumattan och skär upp rullen i jämnstora bitar. Lägg den marinerade svärfisken ovanpå sushirullarna och bränn lätt med handbrännaren.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept