Gyu don

4

Du behöver

  • 400 g Biff
  • 2 gula lökar
  • 12 dl kokt ris
  • 0,25 purjolök
  • 0,5 tsk sesamolja

Buljongen

  • 3 dl dashi (buljong)
  • 1 dl japansk soja
  • 1,5 msk sake
  • 2 msk ingefärsjuice
  • 1 dl socker
  • salt och peppar
  • Redning
  • 1 msk maizena mjöl
  • 1 msk vatten

Gör så här

  1. Börja med att riva 1 msk ingefära och blanda detta med 2 msk vatten låt dra i ca 1 timme och sila av och ingefärsjuicen är klar. Fortsätt med såsen. Koka upp dashi, soja, sake och socker. Blanda maizenamjöl med vatten och häll redningen i såsen och rör runt. När såsen har en simmig konsistens så dra av kastrullen från spisen och smaka av med salt, peppar och ingefärsjuicen. Skiva biffen i tunna skivor. Skala och skiva löken i grova skivor. Börja med att steka köttet hastigt i en varm stekpanna lyft det åt sidan och fortsätt sedan med att steka löken tills den blir gyllenbrun. Lägg ner köttet och löken i såsen och låt det koka upp. Fördela det nykokta riset jämt mellan skålarna. Toppa med sås och biff. Garnera med fint strimlad purjolök, sesamfrön och sesamolja
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept