Gyoza med citrondressing

4

Du behöver

  • 20 gyoza (runda degplattor)
  • 2 dl svampbuljong
  • 1 dl sake
  • kycklingfärs
  • 125 g färska kycklinglår
  • 50 g kinakål
  • 1,5 cm skalad ingefära
  • 1 skalad vitlöksklyfta
  • salt och peppar
  • Dressing
  • 0,75 tsk sesamolja
  • 2 msk risvinäger
  • 1 msk mirim
  • 0,5 msk socker
  • 0,5 tsk salt
  • juicen av en halv pressad citron
  • 5 msk japansk soja

Gör så här

  1. Mixa alla ingredienser till färsen, salta och peppra. Hetta upp en stekpanna på spisen och ta lite färs och stek som prov, smaka. Om det behövs salta och peppra färsblandningen igen. Blanda ihop alla ingredienser till dressingen och låt den stå och dra i 30 minuter.
  2. Ta en tesked och klicka ut lite färs mitt på varje degplatta, pensla kanterna med vatten. Förslut gyozan och vecka kanten fem till sju gånger. Upprepa samma sak för varje gyoza. Bryn alla gyoza knyten i en het panna så att de blir gyllenbruna på ena sidan. Slå sedan på buljongen och saken täck pannan med ett lock och ånga knytena i ca 3-4 min. Servera sju gyoza på varje tallrik och sesamdressing i doppskålar.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept