Du behöver

  • 15-20 st Gyoza degplattor(är som runda vårrullsdegplattor, ca 7 cm i diameter)
  • 1 st ägg (att pensla plattorna med)
  • ca 2 liter Olja att fritera i

Ingred. till färsen:

  • 150g Torskfile
  • 100g Kinakål
  • 15g Ingefära skalad
  • 10g Vitlök skalad
  • salt och vitpeppar
  • Sesamdressing
  • 0,75 tsk sesamolja
  • 2 msk risvinäger
  • 0,5 tsk socker
  • 0,5 tsk salt
  • 5 msk kikkoman soja

Gör så här

  1. Arbetsgång:
  2. Mixa alla ingredienser till färsen och smaka av med salt och peppar.
  3. Gör ett stekprov. Smaka av igen Vispa upp ägget och lägg en liten klick av färsen med hjälp av en tesked mitt på en degplatta och pensla kanterna med ägget. Förslut gyozan och gör sju veck på ena sidan upptill. Fortsätt på samma sätt med resterande plattor. Fritera så många som du tänker använda och frys in resten
  4. Sesamdressingen: Blanda ihop alla ingredienser till dressingen och låt den stå och dra i 30 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept