Fishcake med teriyakisås

4

Du behöver

  • 200 g torsk el. gädda
  • 1 ägg
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 cm ingefära
  • 1 dl gröna ärtor
  • 1 dl majs
  • 3 dl panko (japanskt ströbröd)
  • 2 limefrukter
  • salt och vitpeppar
  • Redning
  • 2 tsk maizena mjöl
  • 2 tsk vatten
  • teriyakisås
  • 1 dl kycklingbuljong
  • 1,5 dl soja, japansk
  • 0,75 dl mirin
  • 1 dl socker
  • 1 dl sake
  • 0,5 morot
  • 0,5 grön paprika
  • 0,5 gul lök
  • Ganityr
  • 1 rödlök
  • 10 shiitakesvampar
  • 10 champinjoner
  • 4 knivsuddar shishimi (japansk chilipeppar blandning)

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienserna till såsen och koka I ca 30 minuter och red sedan av med maizena utblandat i vatten. Mixa torsken i en mixer (food processor) tillsammans med salt. Mixa sedan i ägg, ingefära och vitlök. Smaka av med vitpeppar. Tillsätt ärtor och majs. Forma fyra stycken runda fiskburgare och vänd i panko. Stek burgarna i olja och lite smör. Fräs svampen tillsammans med löken i olja.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept