Chili Teriyakisås

4

Du behöver

  • 1 dl hattar portabellosvamp
  • 1,6 dl soya
  • 5 cl Mirin (sött matlagningsrisvin)
  • 1 dl socker
  • 1,5 cl vittvin
  • 50 gr morot
  • 50 gr grön paprika
  • 50 gr Gullök
  • 1 st Röd chili (utan kärnor)
  • 7 droppar chiliolja
  • 1 tsk Shichimi (en blandning av 7 olika smaker bla citrus, peppar, hampafrö, sesam och havsalger)

Gör så här

  1. Skär ner rotfrukterna och chili i centimeter stora tärningar och blanda i resten av ingredienserna i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och låt sjuda i 1 timme. Smaka nu av såsen med chili olja
  2. Och shichimi efter smak. Sila av såsen.
  3. Red av med maizena till önskad konsistens.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept