Black Angus biff med sesammarinerade färska bönor

4

Du behöver

  • 4 st Black Angusbiffar
  • 100 gram Skärbönor
  • 100 gram Vaxbönor
  • 100 gram Haricots verts

Gomadaresås:

  • 4 msk vatten
  • 1 dl ljus japansk soja
  • 0,5 dl socker
  • 1 dl mirin
  • 1,5 dl risvinäger
  • 3 tsk sesamolja
  • 0,5 dl sesamfrö blandning (vita, svarta och rostade vita)
  • Redning
  • 1 tsk maizena mjöl
  • 1 tsk vatten

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till gomadare såsen förutom sesamoljan och låt såsen sakta koka upp under omrörning. Red av med maizena och avsluta med sesamolja. Bryn och stek biffarna i en stekpanna på låg temperatur så att köttet får en fin färg. Rensa och skär bönorna i ca 3 cm långa bitar och blanchera bitarna. Kyl bönorna snabbt i kallt vatten och låt sedan allt vatten rinna av. Marinera bönorna i gomadaresåsen och lägg dem på ett fat. Skär upp köttet och lägg ovanpå bönorna.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept