Bibinba med marinerad gurka

4

Du behöver

  • 12 dl japanskt matris
  • 600 g fläskkarré
  • 1 äpple
  • 1 gul lök
  • 1 grön paprika
  • matolja
  • Marinad till gurkan
  • 1 gurka
  • 2 msk wakame alger, torkade
  • 1 dl risvinäger
  • 1,5 msk socker
  • 0,5 tsk soja
  • 1 krm glutamatsalt

Buljongen

  • 1,5 dl japansk soja
  • 1,5 msk risvinäger
  • 0,5 dl mirin
  • 1,5 msk socker
  • 2 dl vatten
  • 0,25 morot
  • 0,2 purjolök
  • 0,25 grön paprika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 dl vatten
  • 4 cm ingefära, färsk
  • 0,5 grönt äpple
  • Redning
  • 1 tsk maizena mjöl
  • 1 tsk vatten

Gör så här

  1. Skala ingefära och vitlök och mixa dem tillsammans med ½ dl vatten till en puré. Skär grönsakerna och äpplet i centermeterstora bitar. Blanda ihop resterande ingredienser till buljongen i en kastrull och låt det sjuda tillsammans med grönsakerna och äpplet i ca 30 minuter, sila sedan buljongen. Red av buljongen med maizena mjöl och tillsätt purén med ingefära och vitlök. Koka ingredienserna till gurkmarinaden utom gurkan och algerna, låt svalna. Tillsätt gurkan och algerna. Låt dra i ca 30 min. Bryn fläskkarrén på båda sidor hastigt på hög värme. Lägg köttet i en kastrull och slå på såsen, låt det koka upp. Fördela riset i botten på skålarna lägg upp bibinba och toppa med dom stekta garnityr grönsakerna och den marinerade gurkan
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept