L’esprit d’une choucroute au poisson

1h 20 min
4
1h 20 min
4

Du behöver

  • 400 g surkål
  • 1 st gul lök
  • 3 dl vin, reisling
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 tsk timjan
  • 5 st enbär
  • 1 tsk kummin
  • 3 st nejlikor
  • 400 g lax
  • 400 g gös
  • fläsk eller bacon
  • någon fransk eller tysk korv
  • 4 ark feuille de brick eller filodeg

Gör så här

  1. Skölj kålen. Skala och hacka löken och fräs den i ankfett eller ister utan att den får färg.
  2. Varva kål och lök i en kastrull. Lägg kryddorna och vitlöken i en kryddpåse och lägg ner i kastrullen.
  3. Fyll upp med vin och koka upp. Låt sedan koka i cirka 1 timme.
  4. Låt surkålen rinna av, ta vara på spadet.
  5. Rulla in en bit lax och en bit gös i surkål och därefter i filodegen. Stek rullarna i stekpanna tills de får fin färg runt om. Stek sedan färdigt cirka 5 minuter i ugnen.
  6. Koka upp spadet och montera, det vill säga förhöj smaken med en klick smör. Lägg sedan upp rullen och såsen på en tallrik och garnera med lite korv och bacon.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept