Rieslingsoppa med stekta grodlår

45 min
4
Från Nyhetsmorgon

En grädddig soppa med grådlår serverad med Flan persil. Det blir en förrätt eller varmrätt med det lilla extra!

26 november 2007
Visa mer
45 min
4

Du behöver

  • 600 g grodlår
  • 6 dl kycklingfond
  • 2 dl riesling
  • 4 dl grädde
  • 1 st schalottenlök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • persilja
  • körvel
  • salt
  • peppar
  • 100 g persilja
  • 1 dl mjölk
  • 2 st ägg

Gör så här

  1. Skala och hacka löken och vitlöken. Rensa grodlåren och ta vara på allt kött. Spara dock benen! Fräs benen i smör med löken, vitlöken i en kastrull. Tillsätt kryddor och smaka av med salt och peppar.
  2. Späd med vin, buljong och grädde och koka sedan i 30 minuter. Smaka av med salt och peppar och sila sedan soppan.
  3. Gör Flan persil medan soppan kokar: Sätt ugnen på 90 grader. Koka upp vatten i en kastrull och lägg ner persiljan. Låt koka hastigt och skölj sedan av. Mixa persiljan med stavmixer och blanda sedan med mjölk och ägg.
  4. Vispa ihop till en knallgrön äggstanning och fyll i små formar. Ställ in i ugnen i cirka 25 minuter.
  5. Stek upp grodköttet med smör i en stekpanna. Häll upp soppan i skålar och lägg i grodköttet. Servera med Flan persil.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept