Örtig anka på morotsbrygga

30 min
4
Örtig anka på morotsbrygga
Foto: TV4

Ugnsstekt anka med provencalska smaker och honungstouch.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


13 oktober 2011
30 min
4

Du behöver

  • 2 st ankbröstfiléer
  • 12 st morötter, medelstora
  • 3 tsk havssalt
  • 6 msk smör
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 3 st stjälkselleri
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 3 dl rött vin
  • 1 kruka timjan
  • 1 kruka rosmarin
  • 2 msk honung
  • 4 msk vatten
  • 2 tsk maizena

Gör så här

  1. Morötter
    Värm ugnen på grillvärme till 275 grader.
  2. Dela morötterna på mitten och lägg dem i ugnsfast form med smör och en tesked havssalt.
  3. Sätt in i ugnen i cirka 20 minuter.
  4. Anka
    Stek ankbröstfiléerna tills de fått en jämn stekyta och skinnsidan är knaprig (3-4 minuter per sida).
  5. Lägg sedan i vitlöksklyftorna, 3 grovhackade selleristjälkar och några rejäla kvistar rosmarin.
  6. Salta (ca 1 tsk) och peppra och fortsätt steka i ugnen, under morötterna, i ca 10 minuter.
  7. Ta sedan ut ankan och låt filéerna vila i aluminiumfolie tills morötterna är klara.
  8. Tillsätt nu vin och honung i pannan och låt reducera någon minut, red sedan till en sås med 2 msk maizena, blandat med 4 msk vatten.
  9. Lägg upp med såsen underst, morötterna ovanpå och skivat ankbröst överst.
  10. Garnera med timjanskvistar och en nypa havssalt.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept