Moulabaisse

Moulabaisse
Foto: Tv4

Moulabaisse

Av: Joakim - Arvika

Från: Halv åtta hos mig

16 ingredienser

45 min

Variation på den sydfranska Bouillabaisse, med musslor och grädde.

Vintips från Joakim
Santa Carolina Reserva de Familia Chardonnay, art nr 72976, 129 kr

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig

Ingredienser

portioner
  • 1 gul lök
  • 3 klyftor vitlök
  • 5 msk olivolja
  • cayennepeppar, en knivsudd
  • 1 tsk chilifrukt
  • 3 msk tomatpuré
  • 15 körsbärstomater
  • 0,5 g saffran
  • 3 dl vitt vin
  • 4 dl vatten
  • 500 g räkor
  • 60 ml fiskfond, koncentrerad
  • 400 g grönmusslor
  • 2 dl grädde
  • 0,5 tsk strösocker
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Skala räkorna och koka en räkfond på skalen, tillsammans med 3 dl vitt vin och 4 dl vatten (ca 30 min).
  2. Fräs sedan lök, vitlök och hackad chili i olivolja tillsammans med några stänk cayennepeppar, tillsätt hackade cocktailtomater, saffran och fräs ytterligare någon minut.
  3. Tillsätt räkfond, koncentrerad fiskfond samt tomatpuré och låt koka rejält i ca 15 minuter.
  4. Lägg sedan i musslorna samt grädden och sjud ytterligare 5 minuter, till sist lägger du i räkorna.
  5. Smaka av med salt, toppa med en knivsudd socker och servera!