Moulabaisse

45 min
4
Moulabaisse
Foto: Tv4

Variation på den sydfranska Bouillabaisse, med musslor och grädde.

Vintips från Joakim
Santa Carolina Reserva de Familia Chardonnay, art nr 72976, 129 kr

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


13 oktober 2011
Visa mer
45 min
4

Du behöver

  • 1 st lök, gul
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 5 msk olivolja
  • Cayennepeppar, en knivsudd
  • 1 tsk färsk chili
  • 3 msk 3 msk tomatpuré
  • 15 st cocktailtomater
  • 0,5 g saffran
  • 3 dl vitt vin
  • 4 dl vatten
  • 500 g räkor
  • 60 ml koncentrerad fiskfond
  • 400 g grönmusslor
  • 2 dl grädde
  • 0,5 tsk socker
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Skala räkorna och koka en räkfond på skalen, tillsammans med 3 dl vitt vin och 4 dl vatten (ca 30 min).
  2. Fräs sedan lök, vitlök och hackad chili i olivolja tillsammans med några stänk cayennepeppar, tillsätt hackade cocktailtomater, saffran och fräs ytterligare någon minut.
  3. Tillsätt räkfond, koncentrerad fiskfond samt tomatpuré och låt koka rejält i ca 15 minuter.
  4. Lägg sedan i musslorna samt grädden och sjud ytterligare 5 minuter, till sist lägger du i räkorna.
  5. Smaka av med salt, toppa med en knivsudd socker och servera!
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept