Parfait Nougat á la Glacier

Parfait Nougat á la Glacier
Foto: TV4
4h
4

Du behöver

  • 50 g sötmandel
  • 3 msk vatten
  • 3 st ägg, hela
  • 2,5 dl socker
  • 3 dl grädde
  • 1 st apelsin, skal samt 4 klyftor

Gör så här

  1. Krokant
    Gör nougatkrokanten genom att värma upp 1 dl av sockret tillsammans med 3 msk vatten.
  2. När sockret börjar få färg tillsätter du den hackade sötmandeln.
  3. Häll upp på plåt och låt svalna innan du finhackar krokanten (eller kör i mixer).
  4. Glass
    Vispa äggen kraftigt tillsammans med 1.5 dl socker.
  5. Vispa sedan grädden och rör ned i äggsmeten.
  6. Blanda nu i den hackade krokanten – men spara lite till garneringen.
  7. Smaksätt också med rivet skal av en apelsin och kör sedan smeten i glassmaskin tills den börjat tjockna.
  8. Frys i 3 timmar.
  9. Servera sedan med krokanttopping och en apelsinklyfta som garnering.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept