Plommondressing med szechuanpeppar

Från Nyhetsmorgon

En härlig dressing eller dipsås med smak av plommon och szechuanpeppar.

18 april 2008
Visa mer

Du behöver

  • 0,5 kg plommon
  • 125 g råsocker
  • 0,5 msk szechuanpeppar
  • 0,5 msk fänkålsfrön
  • 1 st stjärnanis
  • 0,5 st kanelstång, mortlad
  • 2 cm Ingefära, skalad och riven
  • 2 dl risvinäger
  • 1 dl umeshu (japanskt plommonvin)

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull och brässera i ca 15-20 min eller tills plommonen har blivit helt upplösta.
  2. Passera/sila ner i en steriliserad burk med tättslutande lock och ställ burken svalt.
  3. Kan förvaras upp till två veckor i kylen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept