Reninnanlår med rotfrukter, svartvinbärsbrässerad rödkål och pepparrotscreme

4

Du behöver

  • 600 gram reninnanlår (lättrökt eller rå)
  • 6 små morötter
  • 6 SMÅ PERSILJERÖTTER
  • 2 palsternackor
  • 2 gulbetor
  • 4 salladslökar
  • 25 g smör
  • persilja
  • 1 dl svarta vinbär
  • 0,5 dl farinsocker
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 dl kalvfond (flaskfond + vatten)
  • 4 dl strimlad rödkål
  • salt och vitpeppar
  • majsenamjöl
  • 2 dl cremefraiche
  • 2 msk riven pepparrot
  • salt och vitpeppar

Gör så här

  1. Smält farinsocker och tillsätt bären, vinäger och fond. Koka ihop i 10 minuter. Red av med lite maizenamjöl och vänd ner rödkålen och sjud upp.
  2. Skala, klyfta och koka rotfrukterna i lättsaltat vatten tills de mjuknat (c:a 4-6 minuter) vänd ner smör och persilja vid servering.
  3. Stek reninnanlåret helt eller i skivor, låt köttet gärna vara rosa.
  4. Värm cremefraichen och rör ner pepparroten.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept