Citrus glacerad lax med västerbotten goffa samt citronpotatissallad

4

Du behöver

Glace

  • 1 dl socker
  • 2 st citroner
  • Eventuellt lite vatten
  • Västerbotten goffa
  • 1 dl majonäs
  • 1 dl Buko Färskost
  • 1 dl riven västerbotten ost
  • 1 msk riven pepparrot
  • salt, peppar

potatissallad

  • 12 st kokta potatis
  • 12 st cocktalitomater
  • 4 st sparris
  • 4 st salladslök
  • 2 st citroner
  • 0,5 dl olja

Gör så här

  1. Glace
  2. Smält sockret i stekpanna tills den är brun, tillsätt saften från citronen och lite skal.
  3. Stek laxen på skinnsidan ganska hårt i ca 2-3 minuter, lägg laxen med skinnet uppåt häll över citronglacen. Baka av i ugn 10-15 minuter , 120 grader.
  4. (klar vid 45-48 grader i mitten av laxen)
  5. Västerbotten Goffa
  6. Blandas väl till jämn smet
  7. Potatissallad
  8. Dela potatis och tomater i lagom bitar. Slisa ner sparris och salladslöken.
  9. Riv skalet av citronen. Pressa ner saften i citronen över potatisen och tomaterna.Ringla ner oljan.
  10. Blanda
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept