Bresaola med björnbär och chèvre

20 min
8
Från Nyhetsmorgon

Den här rätten kan man ställa fram i stället för en blomma på bordet. Det blir så vackert med de mörka bären och den vita osten.

21 december 2007
Visa mer
20 min
8

Du behöver

  • 400 g tunt skivad bresaola
  • 50 g sallat, t.ex. machésallat eller rucolasallat
  • 3 dl frysta björnbär
  • 1 dl valnötter
  • 3 msk flytande honung
  • 4 st färska fikon
  • 100 g chèvre

Dressing:

  • 3 msk olivolja
  • 2 msk av saften från de tinade björnbären
  • 1 msk flytande honung
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg upp köttet på ett serveringsfat tillsammans med salladen. Låt björnbären ligga och tina en stund i en skål.
  2. Lägg valnötterna i en ugnsfast form och ringla över honungen. Rosta dem i mitten av ugnen i 2–3 minuter. Ta ut och rör runt och se till att honungen fördelas jämnt över nötterna.
  3. Strö nötterna och väl avrunna björnbär över köttet. Lägg på fikonen i klyftor. Blanda ihop ingredienserna till dressingen och stänk den över alltihop. Avsluta med att smula på osten.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept