Hemlagad pasta med tigerräkor

Hemlagad pasta
Foto: TV4

Hemlagad pasta med tigerräkor

Av: Jimmy - Luleå

Från: Halv åtta hos mig

10 ingredienser

Hemlagad pasta med tigerräkor i grädd- och parmesansås. Grann pastarätt som ingår äktenskap i munnen.

Vintips från Jimmy
I Castei Ripasso art nr 22409, 119 kr

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

Pasta

  • 5 dl durumvetemjöl
  • 3 ägg
  • 1 tsk salt
  • 2 msk olivolja

Tigerräkor

  • 500 g jätteräka
  • 100 g smör
  • 2,5 dl grädde
  • 1,5 dl parmesanost, riven
  • 1 tsk salt
  • 4 färska basilikablad, till garnering

Gör så här

Pasta

  1. Blanda alla ingredienser i en skål.
  2. Vispa ihop ägg, salt och olivolja.
  3. Häll upp mjölet på diskbänk.
  4. Gör en kraterlikande grop i mjölet och häll i äggblandningen.
  5. Arbeta in mjölet och knåda sedan degen väl, den ska bli elastisk.
  6. Täck över degen och låt den ligga i kylskåpet minst 30 min.
  7. Ta sedan fram degen och skär den i 4 lika delar.
  8. Forma degen ett antal gånger i pastamaskin.
  9. Låt gärna pastan torka en stund innan den kokas.
  10. Koka upp vatten och salt.
  11. Lägg i den formade pastan och koka i cirka 2-3 minuter, prova så att pastan fortfarande har lite tuggmotstånd, dvs är al dente.

Tigerräkor

  1. Tina frysta räkor.
  2. Smält smör i en kastrull.
  3. Tillsätt grädde och låt koka upp.
  4. Häll i den rivna parmesanosten och rör om.
  5. Tillsätt salt och smaka av.
  6. Häll i tigerräkor och låt småkoka i cirka 2 minuter.

Vid servering

  1. Lägg upp pastan.
  2. Häll på sås och räkor.
  3. Toppa med lite riven parmesan och ett basilikablad.