Hemlagad pasta

Hemlagad pasta
Foto: TV4

Hemlagad pasta med tigerräkor i grädd- och parmesansås. Grann pastarätt som ingår äktenskap i munnen.

Vintips från Jimmy
I Castei Ripasso art nr 22409, 119 kr

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


4 november 2011
Visa mer

Du behöver

Pasta

  • 5 dl durumvetemjöl
  • 3 st ägg
  • 1 tsk salt
  • 2 msk olivolja

Tigerräkor

  • 500 g tigerräkor eller stora räkor
  • 100 g smör
  • 2,5 dl grädde
  • 1,5 dl parmesan, riven
  • 1 tsk salt
  • 4 st Basilikablad, färska till garnering

Gör så här

  1. Pasta
    Blanda alla ingredienser i en skål.
  2. Vispa ihop ägg, salt och olivolja.
  3. Häll upp mjölet på diskbänk.
  4. Gör en kraterlikande grop i mjölet och häll i äggblandningen.
  5. Arbeta in mjölet och knåda sedan degen väl, den ska bli elastisk.
  6. Täck över degen och låt den ligga i kylskåpet minst 30 min.
  7. Ta sedan fram degen och skär den i 4 lika delar.
  8. Forma degen ett antal gånger i pastamaskin.
  9. Låt gärna pastan torka en stund innan den kokas.
  10. Koka upp vatten och salt.
  11. Lägg i den formade pastan och koka i cirka 2-3 minuter, prova så att pastan fortfarande har lite tuggmotstånd, dvs är al dente.
  12. Tigerräkor
    Tina frysta räkor.
  13. Smält smör i en kastrull.
  14. Tillsätt grädde och låt koka upp.
  15. Häll i den rivna parmesanosten och rör om.
  16. Tillsätt salt och smaka av.
  17. Häll i tigerräkor och låt småkoka i cirka 2 minuter.
  18. Vid servering
    Lägg upp pastan.
  19. Häll på sås och räkor.
  20. Toppa med lite riven parmesan och ett basilikablad.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept