Thailändsk biffsallad

ca 40 min
4
Thailändsk biffsallad
Foto: tv4

Härlig rätt med en explosion av smaker...

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Dryck

2120 Sankt Anna Riesling, Pfalz, Tyskland
Ett halvtorrt, mycket friskt vin med aromatiska smaker.  Vinets frukt med inslag av gröna äpplen, päron och persika blir en fin match till biffen. Vinets sötma blir även en fin match till hettan i maten.

22 oktober 2013
Visa mer
ca 40 min
4

Du behöver

Rub

  • 2 klyftor vitlök, finhackad
  • 2 korianderrötter (finns i asiatiska butiker, kan ersättas med 1 msk korianderfrön)
  • 0,5 tsk hel svartpeppar
  • 2 msk matolja
  • 200 g utskuren biff av bra kvalité

Sallad

  • 1 salladshuvud (typ romansallad)
  • 100 g cocktailtomater
  • 0,5 gurka
  • 2 salladslökar
  • 1 dl färska korianderblad

Dressing

  • 15 ml fisksås
  • 20 ml limesaft
  • 2 tsk ljus soja
  • 1 tsk färsk röd chili, hackad
  • 2 tsk farinsocker

Gör så här

  1. Mortla ingredienserna till ruben till en fin smet. Gnid in ordentligt på köttet.
  2. Hetta upp en stekpanna med olja ordentligt och stek köttet ca en minut på varje sida. Eller tills det fått bra med färg. Lägg upp köttet på en tallrik och låt det vila.
  3. Skölj sallad och hacka grovt, dela tomaterna en gång och hacka salladslök och gurka.
  4. Blanda alla ingredienser till dressingen och rör tills sockret löst sig.
  5. Skär upp det svalnande köttet tunt.
  6. Lägg sallad och grönsaker i skålar och fördela köttet ovanpå. Stänk på dressing (var inte feg nu) och ös på koriander. Servera genast!! :-)
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept