Varm tomatsoppa

Varm tomatsoppa
Foto: TV4

Du behöver

  • 2 burkar krossade tomater
  • 3 st tomater
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 st gul lök
  • 0,5 st röd chili
  • 2 dl rödvin
  • 2 msk apelsinjuice
  • 2 msk turkiskt yoghurt
  • 1 krm cayennepeppar
  • 4 skivor brieost
  • 4 skivor vitt bröd
  • 2 msk olivolja
  • salt

Gör så här

  1. Hacka lök och vitlök.
  2. Stek med olivolja i en kastrull.
  3. Slå på krossade tomater och tärnad tomat.
  4. Tillsätt sedan rödvin, cayennepeppar och hackad chili.
  5. Låt reducera ner till hälften återstår.
  6. På med kycklingbuljong och koka i 20 minuter.
  7. Sätt ugnen på 230 grader och gratinera det vita brödet med brieosten på toppen i cirka 5 minuter.
  8. Smaka av soppan med salt och apelsinjuice.
  9. Servera soppan med en klick turkisk yoghurt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept