Panerad rödspätta

Panerad rödspätta
Foto: TV4

Du behöver

  • 700 g rödspätta
  • 2 dl mjöl
  • 3 st ägg
  • 3 dl ströbröd
  • 600 g potatis, skalad
  • 1 dl dill, hackad
  • 1 msk citronskal, rivet
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 msk pepparrot, riven
  • 200 g smör
  • 1 st citron

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten.
  2. Salta fisken.
  3. Panera rödspätta i mjöl, ägg och ströbröd.
  4. Hetta upp en stekpanna och stek fisken gyllen brun i smör.
  5. Lägg 150 g smör i en kastrull och bryn på medelvärme under omrörning, smöret är klart när det börjar lukta nötigt och bli gyllenbrunt.
  6. Häll av potatisen och mosa med en potatisstomp.
  7. Blanda ner dill, pepparrot, citronskal och svartpeppar.
  8. Smaka av med salt och servera!
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept