Korvlåda med blomkål och pasta

Korvlåda med blomkål och pasta
Foto: TV4
Filip Fasten
Filip Fasten

Korvlåda med blomkål och pasta

15 ingredienser

Korvlåda på isterband, blomkål och pasta.

Ingredienser

portioner
  • 800 g pasta, kokt
  • 4 isterband
  • 3 silverlökar
  • 1 blomkål
  • 5 dl grädde
  • 1 msk torkad timjan
  • 1 krm muskot
  • 3 msk sötstark senap
  • 1 knippe persilja, hackad
  • 1 förp färdigkokta rödbetor
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 förp mâchesallad
  • 150 g cheddarost, riven
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Skiva lök tunt och dela ner blomkålen i mindre buketter.
  2. Blanda med pastan och lägg i en ugnsform.
  3. Blanda grädde, senap, muskotnöt, timjan och salt.
  4. Slå gräddmixen i ugnsformen.
  5. Skiva isterbandet i tunna skivor och lägg på toppen ugnsformen.
  6. Toppa med riven ost och baka i ugnen på 180 grader i cirka 20 minuter.
  7. Dela ner rödbetorna och blanda med hackad persilja och balsamicovinäger, avsluta med att blanda i marchésallad innan servering.