Marängtårta med bär

Marängtårta med bär
Foto: TV4

Du behöver

Marängbotten

  • 3 st äggvitor
  • 1,5 dl socker
  • 1,5 dl florsocker
  • 1 tsk citronsaft

Topping

  • 1 ask hallon
  • 1 ask jordgubbar
  • 1 ask körsbär
  • 2 st persikor
  • 3 dl grädde

Gör så här

  1. Maräng
    Värm ugnen till 100 grader.
  2. Vispa äggvita, citron och socker till en hård maräng.
  3. Smeta ut marängen på en bakplåt med bakplåtspapper och ställ i ugnen i cirka 1 timme.
  4. Topping
    Vispa grädden och dela ner bären och frukten i centimeterstora bitar.
  5. Ta ut marängen och låt den svalna på ett galler.
  6. Bred sedan ut grädden på marängen och toppa med alla bär och frukter.
  7. Avsluta med att sikta florsocker över hela tårtan.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept