Marängtårta med bär

Marängtårta med bär
Foto: TV4
Jessica FrejFilip Fasten
Jessica FrejFilip Fasten

Marängtårta med bär

9 ingredienser

En enkel tårta som alla älskar! Variera med dina favoritfrukter eller bär.

Se fler recept från

Mitt Kök.

Ingredienser

Marängbotten

  • 3 äggvitor
  • 1,5 dl strösocker
  • 1,5 dl florsocker
  • 1 tsk citron, saft

Topping

  • 1 ask hallon
  • 1 ask jordgubbar
  • 1 ask körsbär
  • 2 persikor
  • 3 dl grädde

Gör så här

Maräng

  1. Värm ugnen till 100 grader.
  2. Vispa äggvita, citron och socker till en hård maräng.
  3. Smeta ut marängen på en bakplåt med bakplåtspapper och ställ i ugnen i cirka 1 timme.

Topping

  1. Vispa grädden och dela ner bären och frukten i centimeterstora bitar.
  2. Ta ut marängen och låt den svalna på ett galler.
  3. Bred sedan ut grädden på marängen och toppa med alla bär och frukter.
  4. Avsluta med att sikta florsocker över hela tårtan.