Vit chokladpannacotta med rabarber

Från Nyhetsmorgon

Vit chokladpannacotta toppad med inkokt rabarber och hallon. Pannacotta är den perfekta efterrätten om du vill förbereda delar av middagen.

Bengt Frithiofssons vintips

Pol Roger Brut, Champagne, art.nr. 7549, (4 solar)

29 april 2011
Visa mer
4

Du behöver

Pannacotta

  • 3,75 dl grädde
  • 100 g vit choklad, hackad
  • 1,5 st gelatinblad
  • 30 g socker

Rabarber

  • 1 dl socker
  • 0,5 st vaniljstång
  • 0,5 dl vitt vin
  • 4 dl vatten
  • 0,5 krm grönkardemumma, malen
  • 500 g rabarber
  • 125 g jordgubbar, frysta
  • 1-2 kvistar mynta, färsk
  • 1 ask hallon, färska

Gör så här

  1. Pannacotta
    Blötlägg gelatinbladen
  2. Värm grädde och socker, det får ej koka.
  3. Slå grädden över de urkramade gelatinbladen och sedan den vita chokladen.
  4. Rör ut.
  5. Kallrör.
  6. Fyll sedan upp glas med pannacottasmeten.
  7. Låt stå i kyl i minst 3 timmar.
  8. Rabarber
    Koka upp vatten, socker, vitt vin, grön kardemumma, vaniljstång.
  9. Skala rabarber och dela ner i 1x1 centimeter stora bitar.
  10. Alla rester från rabarbern låter du koka med i sockerlagen. De andra bitarna får vänta.
  11. Låt koka i 5 minuter.
  12. Dra sedan från värmen och lägg ner mynta och jordgubbar.
  13. Låt sjuda i 20 minuter.
  14. Sila sedan av.
  15. Koka upp och lägg ner den delade rabarbern.
  16. Kyl ner.
  17. Vid servering
    Ta ut pannacottan och toppa med den inkokta rabarbern och färska hallon.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept