Pilgrimsmusslor med jordärtskockspuré

Pilgrimsmusslor med jordärtskockspuré
Foto: TV4
Från Mitt kök

Pilgrimsmusslor med bacon, gröna ärtor och örtsallad. Serveras med rostad jordärtskockspuré.

Se fler recept från

Mitt kök


18 januari 2012
Visa mer

Du behöver

  • 12 pilgrimsmusslor
  • 8 skivor bacon
  • 200 g gröna ärtor
  • 800 g jordärtskocka
  • 50 g smör
  • 2-3 dl varm grädde
  • 1 ask smörgåskrasse
  • 100 g spenat
  • ½ g strimlad persilja
  • 2 msk matolja
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Skala och skär ner jordärtskockan i mindre bitar.
  3. Rosta gyllenbrun i ungen.
  4. Mixa sedan jordärtskockan slät i en kastrull med grädden och en matsked smör.
  5. Varmhåll på spisen.
  6. Lägg ut baconet på ett bakplåtspapper och rosta krispigt i ugnen, ca 10 minuter.
  7. Bryn smöret i en kastrull, tillsätt ärtorna och dra åt sidan. Smaka av med salt.
  8. Hetta upp en stekpanna.
  9. Marinera musslorna med matolja och salt.
  10. Stek 2 minuter på varje sida.
  11. Blanda ihop smörgåskrasse, spenat och persilja.
  12. Lägg ut pilgrimsmusslorna på fyra tallrikar.
  13. Fördela ärtorna och jordärtskockspurén på tallrikarna.
  14. Toppa med salladen och svartpeppar.
  15. Tips: Stek pilgrimsmusslorna precis innan servering så dem inte blir sega.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept