Spenat- och bacontortellini

1 h
4
Spenat- och bacontortellini
Foto: TV4
Från Mitt kök

Spenat- och bacontortellini i tomatsås.

Tips
Wonton deg hittas på välsorterade matbutiker och asiatiska livsmedelsbutiker.

Se fler recept ur

Mitt kök


14 november 2011
Visa mer
1 h
4

Du behöver

Tortellini

  • 1 paket Wonton deg, ca 20 plattor
  • 2 st gul lök
  • 200 g bacon
  • 150 g babyspenat

Tomatsås

  • 2 st tomater
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 klyft vitlök
  • 2 dl kycklingbuljong
  • 2 msk socker
  • 2 krm cayennpeppar
  • 1 krm paprikapulver
  • 3 msk apelsinjuice
  • 10 g färsk salvia
  • 30 skivor parmesan, hyvlad
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Tortellini
    Finhacka lök och bacon, stek knaprigt och hacka ner spenaten i slutet.
  2. Dra av från värmen och lägg ut wontonplattorna.
  3. Lägg en tsk baconfyllning i mitten.
  4. Pensla vatten på plattan runt om fyllningen och vik ena hörnet från det andra till det andra, så det bildar en triangel. Tryck ihop.
  5. Lägg triangel i handflatan med stora spetsen neråt armen.
  6. Håll fast tortellinin med handens långfinger.
  7. Blöt högra hörnet och lägg det vänstra hörnet över långfingret och vik sedan över det högra hörnet.
  8. Pressa samman och dra sedan försiktigt ut långfingret.
  9. Tomatsås
    Hacka vitlök och tärna ner tomaterna.
  10. Koka vitlöken med krossade tomater, tärnad tomat, socker, cayennepeppar, paprikapulver, apelsinjuice och salt.
  11. Låt koka i 10 minuter.
  12. Koka upp 2 liter välsaltat vatten.
  13. Koka tortellinin i 3 minuter, vänd sedan ihop med tomatsåsen.
  14. Avsluta med färsk salvia och hyvlad parmesan.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept