Grillad lammkorv

20 min
4
Grillad lammkorv
Foto: TV4

Korven grillas och serveras med kikärtssallad på lök, paprika, vitkål och persilja, samt en senapskräm.

Se fler recept från

Mitt kök


26 augusti 2011
20 min
4

Du behöver

  • 4 st lammkorvar (150g styck)
  • 1 burk kokta kikärtor
  • 2 st schalottenlökar
  • 2 st tomater
  • 1 st vitlök
  • 1 st paprika, röd
  • 0,5 st vitkålshuvud
  • 0,5 dl persilja, hackad
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk sherryvinäger
  • 1 msk smör
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk diljonsenap
  • svartpeppar
  • salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 120 grader.
  2. Häll av och spola kikärtorna i kallt vatten, låt dom rinna av.
  3. Skär paprikan och vitkålen i ½ cm tjocka strimlor.
  4. Rosta paprikan och vitkålen med smör i en stekpanna.
  5. Skär löken i tunna ringar och blanda upp med paprikan och vitkålen.
  6. Blanda i kikärtor och sherryvinäger.
  7. Stek korven med smör, salta och peppra.
  8. När korven fått en gyllenbrun färg så sätt in korven i ugnen i cirka 5 minuter.
  9. Blanda crème fraiche med dijonsenap, smaka av med salt.
  10. Ta ut korven från ungen samt skär tomaterna i 0.5 centimeterstora kuber.
  11. Blanda i tomatkuber och persilja med kikärtorna.
  12. Smaka av med salt och svartpeppar.
  13. Servera med senapskrämen på sidan.
Visa mer
Kommentera receptet
Vårkampanj

Fler goda recept