Grillad lammkorv

Grillad lammkorv
Foto: TV4
Jessica FrejFilip Fasten
Jessica FrejFilip Fasten

Grillad lammkorv

15 ingredienser

20 min

Korven grillas och serveras med kikärtssallad på lök, paprika, vitkål och persilja, samt en senapskräm.

Se fler recept från

Mitt kök

Ingredienser

portioner
  • 4 lammkorvar [150 g styck]
  • 1 burk färdigkokta kikärtor
  • 2 schalottenlökar
  • 2 tomater
  • 1 vitlök
  • 1 röd paprika
  • 0,5 vitkål
  • 0,5 dl persilja, hackad
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk sherryvinäger
  • 1 msk smör
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 msk dijonsenap
  • svartpeppar
  • salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 120 grader.
  2. Häll av och spola kikärtorna i kallt vatten, låt dom rinna av.
  3. Skär paprikan och vitkålen i ½ cm tjocka strimlor.
  4. Rosta paprikan och vitkålen med smör i en stekpanna.
  5. Skär löken i tunna ringar och blanda upp med paprikan och vitkålen.
  6. Blanda i kikärtor och sherryvinäger.
  7. Stek korven med smör, salta och peppra.
  8. När korven fått en gyllenbrun färg så sätt in korven i ugnen i cirka 5 minuter.
  9. Blanda crème fraiche med dijonsenap, smaka av med salt.
  10. Ta ut korven från ungen samt skär tomaterna i 0.5 centimeterstora kuber.
  11. Blanda i tomatkuber och persilja med kikärtorna.
  12. Smaka av med salt och svartpeppar.
  13. Servera med senapskrämen på sidan.