Kokta rödbetor

30 min
4
Kokta rödbetor
Foto: TV4
Från Mitt kök

Färska kokta rödbetor som serveras med getost, valnötter, honungsdressing och spenat. Vansinnigt gott och enkelt!

Se fler recept från

Mitt kök


22 augusti 2011
Visa mer
30 min
4

Du behöver

  • 2 knippen rödbetor
  • 1 knippe gulbetor
  • 1 msk senapsfrön
  • 400 g getost
  • 1 dl valnötter
  • 3 msk honung
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk sherryvinäger
  • 1 ask babyspenat

Gör så här

  1. Koka betorna med skal tills dem är mjuka igenom.
  2. Skala sedan dem under rinnande vatten.
  3. Koka senapsfröna i 3 minuter.
  4. Blanda senapsfrön med honung, sherryvinäger och olivolja.
  5. Smaka av med salt och peppar.
  6. Dela ner betor och lägg på ett fat.
  7. Tappa babyspenaten över och salta och peppra.
  8. Ringla honungsdressingen över.
  9. Skär getosten i skivor och bryt sedan över salladen.
  10. Krossa valnötter och servera direkt med ett gott bröd till.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept