Linsragu med selleri, sparris och paprika

25 min
4
Linsragu med selleri, sparris och paprika
Foto: TV4
Från Mitt kök

Koka ihop en vegetarisk och mättande linsragu full med härliga grönsaker som selleri, sparris och rostad paprika.

Kolla in flera recept från

Mitt kök


11 maj 2011
Visa mer
25 min
4

Du behöver

  • 3 dl röda linser
  • 2 st paprikor
  • 3 st morötter
  • 4 st gröna sparrisar
  • 3 stjälkar blekselleri
  • 1 st broccolihuvud
  • 2 st tomater
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 st schalottenlökar
  • 1 st citron
  • 4 st bladpersilja
  • 1 l grönsaksbuljong
  • 4 st timjankvistar, färsk
  • 4 st rosmarinkvistar, färsk
  • 2 msk olivolja
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak

Gör så här

  1. Börja med att rosta paprikan i en varm gryta tillsammans med schalottenlöken, paprikapulvret och vitlöken.
  2. Skär sedan morötterna i slantar och ha ner det i grytan.
  3. Skär tomaterna i bitar.
  4. Riv ner rosmarin och timjan.
  5. Tillsätt linser, tomater och buljongen.
  6. Låt sjuda i 5-10 minuter.
  7. Skala och skär ner sparris, bleksellerin och broccoli i bitar.
  8. Sjud i 4-6 minuter.
  9. Hacka persilja och pressa saften från en citron.
  10. Tillsätt i grytan.
  11. Smaka av med olivolja, salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept