Senapssill och äppelsill

Två gånger sill
Jessica Frej
Jessica Frej

Senapssill och äppelsill

20 ingredienser

Ingefärssill och senapssill. Sillarna ska göras på färdig inläggningssill och kan då ätas direkt.

Se fler recept från

Mitt kök

Ingredienser

Sill äpple- ingefärssill med kummin

  • 300 g 5-minuterssill
  • 2 gröna äpplen
  • 2 krm kummin, rostad
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 2 dl majonnäs
  • 3 tsk färsk ingefära, riven
  • 1 tsk citron, skalet, rivet
  • 2 schalottenlökar
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm salt

Senapssill

  • 2 äggulor
  • 1,5 dl skånsk senap
  • 2 dl rapsolja
  • 1 kruka dill
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 300 g 5-minuterssill
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

Ingefärssill

  1. Rosta kumminen i en torrstekpanna i ca 2 minuter, mal sedan.
  2. Skala och skiva schalottenlöken tunt och blanda med rödvinsvinäger i en bunke.
  3. Skär äpplet och sillen i bitar och blanda med kummin, yoghurt, majonnäs ingefära, citronskal, vitlök, salt och svartpeppar.
  4. Lyft upp schalottenlöken ur vinägern och blanda ner i bunken.
  5. Lägg upp i en fin burk.
  6. Görs med fördel dagen före servering.

Senapssill

  1. Vispa ihop äggulor, senap, vinäger, vitpeppar och salt.
  2. Tillsätt droppvis oljan.
  3. Skär ner sillen i mindre bitar.
  4. Finhacka dillen.
  5. Blanda ner dill och sill i senpasblandningen.
  6. Lägg upp i en fin burk.
  7. Görs med fördel dagen före servering.