Två gånger sill

Två gånger sill
Från Mitt kök

Ingefärssill och senapssill. Sillarna ska göras på färdig inläggningssill och kan då ätas direkt.

Se fler recept från

Mitt kök


20 december 2011
Visa mer

Du behöver

Sill äpple- ingefärssill med kummin

  • 300 g 5-minuterssill
  • 2 st gröna äpplen
  • 2 krm rostad kummin
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 2 dl majonnäs
  • 3 tsk riven ingefära
  • 1 tsk citronskal, rivet
  • 2 st schalottenlökar
  • 1 st vitlöksklyfta, riven
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm salt

Senapssill

  • 2 st äggulor
  • 1,5 dl skånsk senap
  • 2 dl rapsolja
  • 1 kruka dill
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 300 g 5-minuterssill
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Ingefärssill
    Rosta kumminen i en torrstekpanna i ca 2 minuter, mal sedan.
  2. Skala och skiva schalottenlöken tunt och blanda med rödvinsvinäger i en bunke.
  3. Skär äpplet och sillen i bitar och blanda med kummin, yoghurt, majonnäs ingefära, citronskal, vitlök, salt och svartpeppar.
  4. Lyft upp schalottenlöken ur vinägern och blanda ner i bunken.
  5. Lägg upp i en fin burk.
  6. Görs med fördel dagen före servering.
  7. Senapssill
    Vispa ihop äggulor, senap, vinäger, vitpeppar och salt.
  8. Tillsätt droppvis oljan.
  9. Skär ner sillen i mindre bitar.
  10. Finhacka dillen.
  11. Blanda ner dill och sill i senpasblandningen.
  12. Lägg upp i en fin burk.
  13. Görs med fördel dagen före servering.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept