Ris á la Jessica

Du behöver

  • 1,5 dl grötris
  • 1 l mjölk
  • 1 st kanelstång
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 krm salt
  • 1 st vaniljstång
  • 1 g saffran

Till servering

  • 2 dl vispgrädde
  • 0,5 dl hackad mandel
  • 3-4 msk svartvinbärssylt

Gör så här

  1. Sjud mjölk, grötris, kanelstång, vaniljstång, saffran, strösocker och salt på låg värme - det får inte ens koka. Använd gärna kastrull med teflonbeläggning. Rör om i gröten då och då.
  2. Det tar cirka 1,5 timme innan gröten är klar. Låt kallna.
  3. Vispa grädden hårt och vänd ner i riset ihop med mandeln.
  4. • Servera med svartvinbärssylt.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept