Frukt i kryddlag

Från Nyhetsmorgon

Fruktsallad är ett fräscht och gott alternativ bland juldesserterna efter ett mättande julbord.

22 december 2013
Visa mer

Du behöver

Fruktsallad

  • 2 st svenska äpplen
  • 2 st mandariner
  • 2 st blodapelsiner
  • 2 st apelsiner
  • 1,5 dl granatäppelkärnor
  • 3 dl vindruvor
  • 1 dl gula russin
  • 2 dl mango, tärnad
  • 2 dl ananas, tärnad

Lag

  • 1 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 1 st vaniljstång
  • 2 st kanelstänger
  • 4 st stjärnanis
  • 0,5 dl rom

Till servering

  • grädde, lätt vispad

Gör så här

  1. Kärna ur vaniljstången och lägg den i en kastrull med de övriga ingredienserna till lagen utom rom. Koka upp och ta av från värmen och tillsätt rom.
  2. Låt gärna lägen stå och dra en timme innan du silar bort kryddorna.
  3. Skala och dela ner frukten i lagom stora bitar och lägg allt i en stor skål.
  4. Häll lagen över frukten, blanda om och låt står och marinera i minst 4 timmar innan servering. Servera med lätt vispad grädde.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept