Julig tiramisu

Från Nyhetsmorgon

Den som älskar tiramisu behöver inte välja bort det till julbordet. Med pepparkakor, lingon och kanel enligt recept från Jessica Frej får den en julig touch.

22 december 2013
Visa mer
8

Du behöver

  • 20 st pepparkakor
  • 100 g brynt smör
  • 1 st burk kesella
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 0,5 dl socker
  • 2 dl lingon rårörda
  • kanel

Gör så här

  1. Vispa grädden och blanda med socker och kesella.
  2. Ta fram fina glas att servera i, lägg lite rårörda lingon i botten på varje glas.
  3. Doppa pepparkakorna hastigt i brynt smör och bryt ner dem i glaset så de får plats och ytan med rårörda lingon täcks. Lägg på lite av gräddkrämen och varva sedan till glaset är fullt.
  4. Översta lagret avslutas med gräddkräm som pudras med kanel.
  5. Låt stå i kylen i minst 3 timmar för att "gotta ihop sig".
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept