Stor kanapé med löjrom

20 min
4
Stor kanapé med löjrom
Foto: tv4

En lyxig men enkel förrätt med kallrökt lax, räkor och löjrom. Äpple, cayennepeppar och pepparrot ger rätten en härlig karaktär.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Dryck

Med en torr och frisk smak av citrus, fläder och krusbär passar André Lurton Chateau Bonnet Blanc 2012 utmärkt till apertifer men även rätter av fisk och skaldjur.
Art.nr: 4151 Ursprung: Frankrike

12 maj 2014
Visa mer
20 min
4

Du behöver

  • 3 dl skalade räkor
  • 200 g kallrökt lax
  • 2,5 dl majonnäs
  • 0,5 syrligt äpple
  • 1 rödlök
  • 1 msk crème fraiche
  • 1,5 färsk pepparrot
  • 3 msk gräslök
  • 1 krm cayennepeppar
  • 2 tsk smör
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 krm salt
  • 8 skivor kavring

Garnering

  • 4 msk löjrom
  • 4 skivor citron
  • 8 gräslöksstrån

Gör så här

  1. Skär laxen i ca 0,5 cm stora kuber.

  2. Skala, dela, kärna ur och skär äpplet i ca 0,5 cm stora tärningar.
  3. Hacka räkorna grovt och finhacka rödlöken.
  4. Blanda majonnäs, crème fraiche och pepparrot. Tillsätt laxen, räkor, äpplen, rödlök, citronsaft, cayennepeppar och gräslöken i majonnäsblandningen. Salta och peppra.
  5. Använd en matcylinder och gör kavringen rund. Bred smör på brödet och lägg på blandningen. Ställ in i kylen tills servering. Garnera med räkor, löjrom och gräslöksstrån.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept